Nincs mese, ez bizony tényleg alapfűszer a mindennapokban! Ha pedig nincs otthon, szinte biztos, hogy épp készítenél egy gulyáslevest, halászlevet vagy bármilyen magyaros ételt, ugye? Nem csak az ételek ízvilágára tudja kifejteni előnyös hatását, hiszen régen az Alföldön szokás volt paprikás snapsszal „kezelni” a meghűlést is. Persze röviditalt, szinte bármiből lehet készíteni, ha nagy a szükség…Minden ételhez használd, amelynek pörkölt alapot kell készítened (zsiradékon lepirított hagyma), és mindig ügyelj rá, hogy ne piruljon túl, mert kesernyéssé válhat. Nem csupán húsos ételeket színesíthetsz és ízesíthetsz vele. Készíts karfiolpaprikást, amihez adj még majoránnát, petrezselymet és egy kevés bazsalikomot. Ebéd mellé uborkasalátát ízesíthetsz vele, délutáni uzsonnára pedig körözöttbe érdemes tenni.
1090Ft
Tömeg | 50 g |
---|