Az európai konyhában egyébként is gyakran használt fűszerpaprika füstölt verziójával bármikor nyárias, szabadban készült ízeket és aromákat varázsolhatsz ételeidbe. Szinte bármikor jól jöhet, és különösen hasznos lesz, amikor a fülledt, nyár esti kerti sütögetések csak emlékként élnek benned, miközben odakint a tél az úr. Népszerű a spanyolországi területeken, ahol előszeretettel fűszerezik vele a már kész fogást is. Már az egyszerűbb spanyol ételekkel kísérletezve (mint például a lentejas vagy a gazpacho) is kipróbálhatod a füstös paprika ízvilágát, de pikánsabbá teheted vele a hagyományos magyar konyha receptjeit is. Szórhatod ragukba, grill pácokba, szószokba vagy épp levesekbe is. Tipp: Eleinte érdemes óvatosan bánni a mennyiséggel, és folyamatos kóstolgatással ellenőrizni, hogy nem szalad-e túl a füstös íz.
1050Ft
Tömeg | 50 g |
---|