Amellett, hogy igencsak praktikus, még tudatos is az, aki ebben a formában használja a gyümölcs héját, hiszen napjainkban nagyon hosszú utat tesznek meg a citrusfélék, mire a boltok polcaira kerülnek. Legtöbbször akkor használatos, ha valamilyen sütemény tésztájának vagy krémjének szeretnének nyárias, friss ízt kölcsönözni. Remekül kihozza az ételek ízét, érdemes savanyítani vele a sós- vagy gyümölcsös leveseket. Különlegessé teszi a húsok – főként a halak és a csirke – pácát és a salátaönteteket is. A görögök szinte minden ételükhöz hozzáadják, és nem csak az ételekbe, hanem a forró és hűsítő italokba is belekerülhet. Télen a teát vagy a forralt bort egészíti ki, nyáron a limonádéba kerülő gyümölcsök zamatát fokozza.
790Ft
Készleten, 48 órán belül fűszerezhetsz
Tömeg | 30 g |
---|