Évszázadokkal ezelőtt rémmeséket is terjesztettek róla, amik szerint csak denevérek által védett mocsarakban fellelhető, – így drágábban adhatták el. Manapság már szinte állandó kellék lehet otthon. Az európai konyhákban és itthon inkább a cassia terjed el.Amit már biztosan gyerekkorod óta tudsz, hogy a fahéj zseniálisan kihangsúlyozza a szilva ízét. Gondolj csak a nagymama világklasszis szilvás gombócaira… Leggyakrabban édes tésztákban és különféle pékárukban használják, talán azért, hogy ellenállhatatlan aromájával megnehezítse a diétás próbálkozásokat. Bármikor tehetsz a téli idénygyümölcsökhöz, és elengedhetetlen eleme a forralt boroknak.Ha már italok: szórj egy keveset reggeli kávédba, ami rögtön bearanyozza a napodat.Ha gyakran készítesz indiait, ezzel a fűszerrel még autentikusabbá teheted a főztöd ízvilágát. Kísérletezgetnél még? Kombináld vele a sós ételeket és a húsokat is! Kezdd a fahéjas paradicsomlevessel (Furán hangzik, de hidd el, jó lesz!), vagy süss sertésszeletet mézes-fahéjas pácban, esetleg élénkítsd a marhalábszár pörkölt ízét is fahéjjal.
890Ft
Tömeg | 40 g |
---|